Ege Postası
Geri

Büyükşehir’den ‘koku’ sorunu için yeni hamle 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’deki kokunun kaynağı kabul edilen ve muhalefetin sıklıkla eleştirdiği arıtma tesislerinde biriken çamur için harekete geçti. Büyükşehir  Çiğli Arıtma Tesisi’nin de aralarında bulunduğu toplamda 25 arıtma tesisinde biriken çamurun taşınması ve bertarafı için ikinci kez ihaleye çıkma kararı aldı.
Büyükşehir’den ‘koku’ sorunu için yeni hamle 
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Kasım 2022 Perşembe 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kangren haline gelmiş ve uzun yıllardır tartışılan koku sorunun çözümü için kritik bir adım daha attı.

AK Partili yöneticiler, kent merkezindeki koku sorununun temel nedeninin Çiğli Arıtma Tesisi’nde biriken çamur olduğunu ileri sürmüş ve bölgede 2,5 milyon ton çamurun istiflendiğini ifade etmişlerdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise koku sorununa ilişkin “Sorunun nedenini ve çözümünü biliyoruz” diyerek Çiğli Arıtma Tesisi’nde biriken çamuru ve çamurların temizlenmesini işaret ederek, “İzmir’deki kokunun ana sorunlarından biri arıtmadan çıkan çamurun yirmi yıldır Çiğli Arıtma’nın çevresinde depolanmasıydı... İzmir tarihinde ilk defa arıtma çamurunu körfez kenarında değil Manisa’da lisanslı bir tesiste depolamaya başladık. Bu yılın sonunda o çalışma da başlayacak. İzmir’in koku kaynaklarından biri tümüyle ortadan kalkacak” demişti.

İLK İHALE GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YAPILMIŞTI

Büyükşehir koku sorunun temellerinden biri olan çamurun taşınması için geçtiğimiz Ağustos ayında bir ihale yapmış ve ihaleyi 22 milyon 140 bin lira teklif vererek Eltaş Nakliyat kazanmıştı.

YENİDEN İHALE EDİLİYOR

Öte yandan; Büyükşehir’den  arıtma tesislerinde biriken çamurun taşınması için yeni hamle geldi.

Büyükşehir, “Atıksu Arıtma Tesislerinden Çıkan Çamurun Nakliyesi Ve Lisanslı Firma İle Geri Kazanım/Bertarafı” işi için yeniden ihaleye çıkma kararı aldı. 

İhale kapsamında; Menemen, Kemalpaşa, Türkelli, Foça, Aliağa, Gerenköy, Bergama, Çandarlı, Yeni Foça, Güneybatı, Torbalı, Ayarancılar-Yazıbaşı, Havza, Seferihisar, Urla, Özdere, Ödemiş, Çeşme, Doğanbey, Hasköy, Tire, Ulucak, Mordoğan, Bayındır ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesislerindeki çamurlar bertaraf edilmek üzere başka bir bölgeye taşınacak.

Taşıma ve bertaraf işinin 180 gün surely olduğu belirtilirken toplamda 117 bin ton atığın nakliyesinin yapılacağı ifade edildi. 

İhale, 23 Aralık Cuma günü İZSU Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası